VitalsIQ®

Instantaan inzicht in vitale waarden van meerdere gewonden

De eerste 10 minuten na een calamiteit maken het verschil maken om levens te redden. In het project VitalsIQ® hebben we een systeem ontwikkeld dat helpt bij het sneller maken van medische beslissingen en vroegtijdiger in gang zetten van behandelingen. We hebben daartoe het PulseIQ® sensorplatform geschikt gemaakt voor health sensors. Dankzij de inzet van deze sensoren kan een first responder in het veld via een smartphone of tablet instantaan inzicht verkrijgen in de vitale waarden van meerdere gewonden. Dit leidt tot snellere triage: de meest urgente behandeling voor de meest urgente gewonde.

Altijd en overal gewondeninformatie

Gewonden worden voortdurend overgedragen. Om te borgen dat gewondeninformatie behouden blijft, dient deze makkelijk verzameld, gedeeld en doorgegeven te worden. Ook als componenten van het systeem kapot gaan. Dit lost VitalsIQ® als volgt op:

  • multi-patient monitoring – de sensoren van meerdere patiënten kunnen via één device uitgelezen worden
  • naadloze overdracht van informatie tussen mobiele devices via meerdere protocollen, waaronder NFC en BLE
  • data blijft opgeslagen bij de gewonde en de laatst gemeten MIST blijft uitleesbaar via e-Paper, ook als alle verbindingen eruit liggen en alle componenten kapot zijn
  • als de sensoren niet werken, kan gewondeninformatie handmatig geregistreerd worden

i

Informatiebehoud

Naadloos gebruik onder hoge druk

Iedere seconde telt bij gewondenverzorging. VitalsIQ® is daarom snel en intuïtief in gebruik:

  • Plug & Play koppeling van sensoren
  • iedere invoer is met slechts 2 klikken klaar
  • weergegeven informatie sluit naadloos aan bij wat behandelaars willen weten
  • VitalsIQ® app past in traumaprotocollen

 

}

Tijdwinst

Referentie: Defensie

“Het grote voordeel is dat de AMV’er1 geen metingen meer hoeft uit te voeren en dat triage makkelijker gaat. Want de app geeft een overzicht van hoe het met de verschillende gewonden gaat”. Een quote van luitenant-kolonel Eric Nacken, Hoofd Kenniscentrum Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum, in het Landmacht Magazine van augustus 2019. In een enthousiast artikel beschrijft hij het resultaat van ons gezamenlijke ontwikkelproject VitalsIQ®.

1AMV-er = Algemeen Militair Verpleegkundige

Foto: archieffoto GNK-oefening Vigourous Warrior in Roemenië uit het artikel in het Landmacht Magazine van augustus 2019 geschreven door RITM Saminna van den Bulk.

Wilt u meer weten over VitalsIQ®?

 

We vertellen er graag meer over!

Vera Pijl
Product Manager

Tel:    +31 (0) 6 242 177 13
Mail:   vera@offroadapps.nl