AI voor HEALTH & SAFETY

Wat is Artificial Intelligence

De definitie van Artificial Intelligence die wij hanteren is: Alle algoritmen waarmee een computer of een smartphone een analyse kan doen zoals een mens die zou doen. Er zijn verschillende vormen van AI. Een vorm waar je veel over hoort en leest is Machine Learning. Wij verstaan hieronder de algoritmen die zijn getraind met behulp van een computer.

Wat kan je met AI?

Artifical Intelligence kan helpen om analyses te doen die je uit het blote hoofd niet of nauwelijks kan doen. Zeker onder stress. Onze gebruikers werken in gevaarlijke omstandigheden en proberen hun collega’s te redden. We nemen ze met AI alle automatiseerbare denkprocessen uit handen, zodat ze zich volledig kunnen focussen op het behandelen en helpen.

Geef eens een voorbeeld

Een convoi wordt in vijandelijk gebied getroffen door een granaat. Meerdere militairen raken gewond; botbreuken, schaafwonden, een bloedende hoofdwond. Een van hen is er slecht aan toe. Doordat zijn pak is uitgerust met diverse sensoren kan de arts op afstand zijn hartslag en bloeddruk inzien.

Hoe dan? Zodra de militair zijn ‘slimme kleding’ aantrekt meten de daarin verwerkte sensoren continue zijn vitale functies. De sensoren sturen die informatie ‘real time’ door naar de arts. Een app visualiseert die data in bruikbare informatie voor de arts. Met behulp van een tablet of smartphone kan de arts direct per slachtoffer de bloeddruk en hartslag inzien.

Meer weten?

Neem gerust contact op!

Vera Pijl
Product Manager

Tel:    +31 (0) 6 242 177 13
Mail:   vera@offroadapps.nl