Professional Wearables

Wat zijn Wearables

Onder wearables verstaan wij alle draagbare elektronica. Draagbare elektronica kan je indelen in draagbare sensoren enerzijds en mobiele displays anderzijds. Dus aan de ene kant draagbare ‘meet-dingen’ waarmee input over de drager en omgeving kan worden verkregen. En aan de andere kant draagbare output: beeld, geluid, trillingen. Voorbeelden: fitness bandjes, smartwatches, smartphones, slimme headphones. Kortom: Alles wat je inzicht kan geven over je acties terwijl je in actie bent.

Waarom Wearables?

Professionele wearable technologie heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.  De kleine, lichte sensoren die direct metingen verrichten en omzetten in data zijn dan ook multi-inzetbaar. Ze kunnen bijvoorbeeld in crisissituaties grote voordelen bieden aan het werk van hulpverleningsdiensten en defensiepersoneel. Met de innovatieve maatwerkapps van Offroad Apps hebben professionals onmiddellijk inzicht in de gemeten data. De informatie die verschillende sensoren doorsturen naar de app wordt met behulp van artificiële intelligentie omgezet in toepasbare informatie. Professionals kunnen op basis van die informatie betere en snelle besluiten nemen. Dit maakt hun werk efficiënter en veiliger. En dat redt levens!

Geef eens een voorbeeld

Een convoi wordt in vijandelijk gebied getroffen door een granaat. Meerdere militairen raken gewond; botbreuken, schaafwonden, een bloedende hoofdwond. Een van hen is er slecht aan toe. Doordat zijn pak is uitgerust met diverse sensoren kan de arts op afstand zijn hartslag en bloeddruk inzien.

Hoe dan? Zodra de militair zijn ‘slimme kleding’ aantrekt meten de daarin verwerkte sensoren continue zijn vitale functies. De sensoren sturen die informatie ‘real time’ door naar de arts. Een app visualiseert die data in bruikbare informatie voor de arts. Met behulp van een tablet of smartphone kan de arts direct per slachtoffer de bloeddruk en hartslag inzien.

Benieuwd hoe u wearables kunt inzetten in uw organisatie?

Ik denk graag met u mee!

Vera Pijl
Product Manager

Tel:    +31 (0) 6 242 177 13
Mail:   vera@offroadapps.nl