Rescue 101

Zesde zintuig voor hulpdiensten

Voor de Veiligheid Innovatie Competitie van 2017 hebben we het RESCUE 101 concept ontwikkeld. De kern van het concept wordt gevormd door de RESCUE 101 module. Met deze module kan iedere smartphone geactiveerd worden in het geval van een incident, en dienst gaan doen als zender en ontvanger. Daarmee kunnen locatiedata uit de smartphone en medische gegevens van gewonden die gemeten worden met health sensoren verzameld worden en gedeeld worden met hulpdiensten.

Dankzij ons PulseIQ® sensorplatform is dit een haalbaar concept!

Neem contact op voor meer informatie

Situational Assessment met wearables

Om de veiligheid en orde na een aanslag snel te herstellen, is een compleet beeld van de situatie vereist. De RESCUE 101 oplossing helpt daartoe door:

  • alle aanwezige data uit de aanwezige smartphones te verzamelen (mits de eigenaren daartoe vooraf toestemming hebben gegeven door de RESCUE 101 app te installeren)
  • slimme algoritmes toe te passen om uit de sensordata een situatieschets af te leiden

 

Adhoc netwerk

Om de privacy van de deelnemende burgers te bewaken, dient de dataverzameling alleen geactiveerd te worden bij een calamiteit. Daartoe is RESCUE 101 geoptimaliseerd voor adhoc gebruik in veeleisende omstandigheden:

  • RESCUE 101 app die vooraf is geïnstalleerd door deelnemende burgers wordt slechts actief bij activatie door een geautoriseerde partij
  • deze app maakt van iedere deelnemende smartphone zowel een zender als een ontvanger

 

Op zoek naar een vergelijkbare oplossing?

 

 

We denken graag met u mee!

Vera Pijl
Product Manager

Tel:    +31 (0) 6 242 177 13
Mail:   vera@offroadapps.nl